2014. június 7., szombat

Lázár igazi fegyverbuzi

Az első számú miniszter, Lázár János nemcsak szenvedélyes vadász, de igazi fegyverbuzi is. Viszonylag ugyan sokan űzik ezt az úri elfoglaltságot, de ettől még ez egy zárt közösség és tudni, kinek mik a gyengéi. Lázár Jánosnak például a fegyverek. Nem elégszik meg a klasszikus sörétes puskával, neki több távcsőves puskája is van.

A kedvence a Ferlach nevű osztrák fegyver, amelynek első darabjai még az osztrák-magyar monarchia idején készültek. Különlegessége, hogy az egészet kézzel készítik és használtan is bőven meghaladja egy egy darab ára azt az összeget, amit már szerepeltetni kellene a vagyonnyilatkozatban, de persze Lázár és egyetlen politikus vadász sem vall sose arról, milyen fegyverrel teríti le a vadakat.

Ha hasonlót látsz, fényképezd le, írd meg, küld el! politikusfigyelo@gmail.com 

Semjén se vagyonnyilatkozott fegyvereiről

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ha lehet még szenvedélyesebb vadász, mint Lázár János. Ő törvénymódosító javaslatot is beadott, hogy még több énekes madarat lőhessen halomra. A nemlétező KDNP elnöke vagyonnyilatkozatában, Lázárhoz hasonlóan hallgat arról, milyen puskával lövi agyon a szegény kis madarakat, pedig egy olvasónk szerint az ő puskája is bőven milliós nagyságrendű összegb kerülhetett. A pontos márkára "feljelentőnk" nem emlékszik, de egy amerikai vadászpuskával járja Semjén a Gánt könryéki erdőket.

2014. június 4., szerda

Rogán nem szedi fel a kutyaszart

Nem vagytok túl akítvak sztorik beküldésében, így volt egy kis szünet, de jött egy újabb történet a Pasa Park környékéről. Ime: Kedves Politikusfigyelő! Én is olyan szerencsés, avagy bizonyos szempőontból szerencsétlen flótás vagyok, hogy a közelemben lakik Rogán Antal. Én is sokszor látom Rogán Krumplit kutyasétáltatókkal, de az egyik este a nagyhatalmú farkcióvezető maga sétáltatta tacskóját. A Pasa Park körnxyékén rendezett, kutyaszar mentes utcák találhatóak, mert mindenki, így magam is, ha kutyát sétáltatok, felszedem a kutyapiszkot.

Nem tesz azonban így a belváros megszépítésére oly büszke polgármester. Épp a házunk előtt végezte el a dolgát Krumpli,. amikor hazaértem, s meglepve láttam, hogy Rogán otthagyja a kutyapiszkot, utána is szóltam, hogy lehet, Szakonyfaluban ez így szokás, de nálunk nem. Persze ügyet se vetett e beszólásomra, cinikusan mosolyogva továbbment.í" - írta Béla álnevű olvasónk.

Ha hasonlót látsz, fényképezd le, írd meg, küld el! politikusfigyelo@gmail.com